Güncel

Kaderine terk edilen öğretmen evi hırsızların geçim kaynağı oldu

Kaderine terk edilen öğretmen evi hırsızların geçim kaynağı oldu

Aydın’ın Nazilli ilçesinde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan eski öğretmen evi binasını geçim kaynağı olarak belirleyen hırsızlar bu sefer polis ekiplerinden kaçamadı.

Geçtiğimiz senelerde depreme dayanıksız oluğu için boşaltılarak kaderine terk edilen eski öğretmen evi binasını defalarca soyan hırsızlar bu sefer de alüminyum pencere kenarlarını göze kestirdi.

Bugün öğle saatlerinde eski öğretmen evine girerek cam kenarlarındaki alümünyum çerçeveleri çalan Ş.E, o esnasnada çevrede bulunan öğretmenin dikkati sayesinde Polis ekiplerince yakalandı. Çerçeve kenarlarının çalındığını gören öğretmen, durumu telefon ile kayıt altına alarak polis ekiplerine bildirdi.

Videoyu inceleyen ekipler, kimlik tespiti yaparak şahsı belirledi. Hemen harekete geçerek titiz bir çalışmayla Ş.E’yi ikametinde yakalayan ekipler, göz altına aldı. Şahıs işlemleri için ekipler tarafından karakola götürüldü.

EŞYALARI KOYACAK YER BULAMIYORLAR!
Boşaltılma kararından sonra öğretmen evi yönetiminin bazı büro malzemelerini halk eğitim mürüdürlüğüne taşıdığı bilgisine ulaşılırken, geri kalan bir çok araç gereç ve malzemelerin ise Nazilli Lisesi’ne taşınacağı ancak Nazilli Lisesi’nin de yıkım kararı bulunduğu için taşıma işleminin yarım kaldığı öğrenildi. Tüm bu gelişmelerin yanında eşyaların bina içerisinde kalması hırsızların öğretmen evi içerisinde yağma yapmasına sebep oldu.

VATANDA MİLLİ EĞİTİME TEPKİLİ

Eşyaların neredeyse hepsinin çalınması ve adeta hırsızların geçim kaynağı olan öğretmen evinin koruma altına alınmayarak göz ardı edilmesi yaşanan hırsızlık olaylarından dolayı emniyet ekiplerini de zor durumda bırakırken, çevrede oturan bina sakinleri tarafından tepkiyle karşılandı. Durumla ilgili konuşan mahalle sakinlerinden biri; “Bu binanın bu şekilde terk edilmiş olması ve sahipsiz bırakılmasından dolayı hırsızlara davetiye çıkarması, bizleri tedirgin ediyor. Burayı mesken tuttukları için bugün oraya giren, yarın bizlerin evine girebilir. İçeride bu kadar eşya varken Milli Eğitim Müdürlüğü neden buraya bir özel güvenlik görevlendirmiyor? İlla bütün eşyaların çalınmasını mı bekliyorlar. Sonuçta bu malzemelerin parası vatandaşın cebinden çıkıyor” dedi. Hemen hemen hergün hırsızların bina içerisine girdiğini belirten çevredeki vatandaşlar yetkililere seslenerek, çözüm bulunmasını istedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL