Siyaset

AK Partili Yavuz’dan Rektör Aldemir’e: ‘ADÜ 128 üniversite içerisinde 118’inci!’

AK Partili Yavuz’dan Rektör Aldemir’e: ‘ADÜ 128 üniversite içerisinde 118’inci!’

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i sert sözlerle eleştirdi. Üniversitenin iyi yönetilmediğini belirten Yavuz, ‘Rektör Aldemir’in yerinde olsam istifa ederdim’ dedi.

Dijitalgaste’nin haberine göre; AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Bayındırlık İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanvekili Metin Yavuz, Aydın’ın Nazilli ilçesinde düzenlediği basın toplantısında, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i sert sözlerle eleştirdi. Rektör Aldemir’in üniversiteyi kötü yönettiğini belirten Yavuz, “Ben olsam istifa ederdim” diyerek Aldemir’i istifaya davet etti.

“ÜNİVERSİTENİN YÖNETİCİ KADROSU REKTÖRÜN ELİNDE CAN ÇEKİŞİYOR”

ADÜ Rektörü Aldemir’in üniversitede liyakati esas almadığını belirten Yavuz “Adnan Menderes Üniversitesi’nin zor günler geçirdiğini cümle alem biliyor. Dünyada da zor bir pandemi sınavımız var. Ülkemiz de hayli ter döküyor. Pandeminin de ortaya koydu sosyolojik ve ekonomik sonuçlara katlanmak da büyük emek ve çaba istiyor. Kamu politikaları yürüten yöneticilere de büyük iş düşüyor. Bunlar içinde rektörlükler de var. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin liyakatli yönetici kadrosuna olan ihtiyacı net. Ancak üniversitemiz yönetici kadrosu rektörün elinde yok olup gidiyor, deyim yerindeyse can çekişiyor” dedi.

“ADÜ 128 ÜNİVERSİTE İÇİNDE 118’İNCİ SIRAYA GERİLEDİ”

Rektör Aldemir’in sicilinin kabarık olduğunu ve geçmişinin peşini bırakmadığını söyleyen Yavuz “Üniak araştırma raporuna göre; Adnan Menderes Üniversitesi 128 devlet üniversitesi içinde 118’inci sıraya gerilemiş durumda. Bu durum özellikle sosyal bilimler alanındaki öğrencilerin tercihlerini de düşürüyor. Rektör bireysel problemlerini çözmek için sarf ettiği gayretin çeyreğini üniversitenin geleceği ve yönetimi için harcayamıyor maalesef. Çünkü geçmiş peşini bir türlü bırakmıyor. Bunun yanı sıra üniversitenin rektör yardımcıları, rektörle görüşememekten dert yanıyor. Üniversitenin açılması gereken tarih belli ancak bu tarihten önce bir açılış yaptılar ve 4 Ekim’e ertelendi açılış tarihi. Bu durum öğrencilerin yurt bakmaları açısından sıkıntı yarattı. Adnan Menderes Üniversitesi zor günler geçiriyor lakin görünen o ki bir yoğun bakım sürecine girmezse entübe edilecek, haberiniz olsun” şeklinde konuştu.

“BEN OLSAM İSTİFA EDERDİM”

Açıklamaları ardından gazetecilerin “Talebiniz nedir” sorusunu da yanıtlayan Yavuz, “Kendi şahsi problemlerini bırakıp üniversiteyle ilgilenmesi gerekiyor. Akademik kadroya, öğrenciye odaklanması gerekiyor. Ben olsam istifa ederdim” sözleriyle Rektör Aldemir’i istifaya davet etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL