Güncel

“Memur-Sen, memurun aklıyla dalga geçiyor”

“Memur-Sen, memurun aklıyla dalga geçiyor”

Türkiye Kamu-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ahmet Bozkurt, 6. Dönem Toplu Sözleşmesi’nde zafer kazandıklarını açıklayan Memur-Sen’e tepki gösterdi. Verilen rakamların gerçeklerden uzak olduğunu belirten Başkan Bozkurt, “Memur-Sen, memurun aklıyla dalga geçmektedir.” dedi.
Aydın’da çalışmalarını sürdüren Türkiye Kamu-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ahmet Bozkurt, Memur-Sen’i eleştirdi. Efeler ilçesindeki sendika binasında açıklamalarda bulunan Başkan Bozkurt, 6. Dönem Toplu Sözleşmesi sürecinde Memur-Sen’in dirayetsiz davrandığını söyledi.
“AÇIKLANAN RAKAM, İKİ YILLIK TOPLAM RAKAMDIR”
6. Dönem Toplu Sözleşme’nin maalesef kamu çalışanlarının memnuniyetsizliği ile sona erdiğini kaydeden Başkan Bozkurt, “Yetkili Konfederasyon olan Memur-Sen kamuoyuna zafer kazandıklarını açıklayarak yüzde 28-31 arasında artış sağladıklarını belirtilerek adete memurun aklıyla dalga geçmektedir. Açıkladıkları rakam iki yıllık toplam rakamdır. Oysaki TÜİK’in açıkladığı enflasyon yıllık yüzde 19 iken 2022 yılı için açıklanan rakam yüzde 5+7 2023 yılı için yüzde 8+6’dir. Ayrıca 130 TL olan toplu sözleşme ikramiyesi 400 TL olarak belirlenmiştir. 3 ayda bir üyelerin maaşlarına yansıtılacaktır.” diye konuştu.
“TÜRK KAMU-SEN OLARAK SON ANA KADAR İTİRAZ ETTİK”
Bu rakamların gerçeklerden uzak olduğunu dile getiren Başkan Bozkurt, “Türkiye Kamu-Sen yetkili olduğu dönemlerde toplu sözleşme öncesi memur konfederasyonları ile görüşmeler yaparak bu kültürün oluşmasını sağlamıştır. 6. Dönem Toplu Sözleşme döneminde Memur-Sen ve KESK ile taleplerin birleştirilmesi hususunda görüşmeler yapmıştır. Memur-Sen Konfederasyonu ile 3600 ek göstergenin bütün memurları kapsayacak şekilde çıkarılması, vergi diliminin yüzde 15’te sabitlenmesi, refah payının mutlaka verilmesi, sözleşmelilere kadro verilmesi, geçmiş yıllara ait kayıplarımız için 600 TL seyyanen zam, bayram ikramiyesi ve yardımcı hizmetlere memur kadrosu verilmesi gibi 51’inci madde üzerinde çalışmalar yapılmış ve Çalışma Bakanlığı’na sunulmuştur. Toplu sözleşme sürecin de Türkiye Kamu-Sen görüşmelere katılarak taleplerimizin kabul görmesi için toplu sözleşme masasında iradesini ortaya koymuştur. Maalesef Memur-Sen’in dirayetsizliği ve bir an önce toplu sözleşmeyi imzalama isteği ve hükümetin de belirlediği rakamlarda ısrarcı olması üzerine Türkiye Kamu-Sen, verilen artışlara son ana kadar itiraz etmiş, taleplerimiz kabul görmeyince son oturumu boykot ederek katılmamıştır.” şeklinde konuştu.
“MEMUR-SEN’İ, MEMURLARIN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ”      
Türkiye Kamu-Sen’in gayreti ve mücadelesinden dolayı 4 ve 5. dönemlerde alınan yüzde 3,5’luk artışların bu dönemde olmadığını söyleyen Başkan Bozkurt, “Verilen rakamlar asla yeterli değil memur ve emekliye refah payı verilmediğinden, gerçekleşen enflasyon değil de hedeflenen enflasyon üzerinden memur ve emekli maaş artışı hesaplandığından kayıpları her geçen gün artmaktadır. Dolayısıyla Türkiye Kamu-Sen’in mücadelesine ve ısrarlarına rağmen artışlar bu şekilde Memur-Sen ve Çalışma Bakanlığı tarafından mutabakata varılarak imza altına alınmıştır.  Bunu ciddi bir kazançmış gibi kamuoyuna lanse eden Memur-Sen’i başta üyeleri olmak üzere memurların takdirine bırakıyoruz. Türkiye Kamu-Sen’nin önümüzdeki bütçe görüşmelerinden önce başta 3600 ek göstergenin tüm kamu çalışanlarına uygulanması olmak üzere diğer taleplerimizi tekrar tekrar gündeme taşıyacak bir dizi eylem ve etkinlikler yapılacaktır.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL