Sağlık

Bakan Koca uyardı: Vaka sayısı artıyor

Bakan Koca uyardı: Vaka sayısı artıyor

Sağlık Bakanı Koca, bulaşın kolaylaştığı ortamlara bağlı olarak, vaka sayısının arttığını belirterek “Bir hafta önce 5.261 olan yeni vaka sayısı dün 7.680” dedi.

Türkiye 1 Temmuz itibarıyla normalleşme adımları attı. Birçok kısıtlamanın kalktığı bu dönemde ise uzmanlar normal hayata hızlı dönüşün sonuçlarının tehlikeli olduğu konusunda uyarılarda bulunuyor. İlk olarak Hindistan’da tespit edilen Delta varyantı ise birçok ülkede görülmeye başladı. Bu ülkelerden biri olan Türkiye’de de Delta varyantı gün geçtikçe yayılıyor. Uzmanlar ilerleyen süreçte Delta varyantının baskın mutasyon olacağı öngörüsünde bulunuyor.

BAYRAM TATİLİ ŞEHİRLER ARASI HAREKETLİLİĞİ ARTIRDI

Bununla birlikte Kurban Bayramı da vakaların artacağı bir dönem olarak tahmin ediliyor. Bayramlaşmak için evlerde toplanılması ve tatil sürecinde şehirler arası hareketlilik endişe yaratıyor. Bilim insanları salgınla mücadelede en önemli silahın aşılama olduğunu belirtirken rehavete kapılarak tedbirlerin elden bırakılmamasını da vurguluyor.

‘VAKALAR ARTIYOR’

Bugün sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da vaka artışlarına dair uyarıda bulundu. Bulaşın kolaylaştığı ortamlara bağlı olarak, vaka sayısının arttığını belirten Bakan Koca, “Bir hafta önce 5.261 olan yeni vaka sayısı dün 7.680. Biraz daha özen bayram sevincimizi sürdürür, bayramdan sonrasını hasta geçirmemizi önler” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL