Güncel Yaşam Yerel

Uğur Böceği Örümceği Nazilli’de Görüntülendi!

Uğur Böceği Örümceği Nazilli’de Görüntülendi!

Boyutları küçük olmasına rağmen çok zehirli olduğu belirtilen uğur böceği örümceği, görüldüğü Aydın’ın Nazilli ilçesinde vatandaşları şaşırttı.

Nazilli’nin Esenköy mahallesinde vatandaşlar tarafından görülen uğur böceği örümceği, siyah ve kırmızı renkleriyle dikkat çekti.

İngilizcesi, ‘ladybird spider, Latincesi ‘Eresus Sandaliatus olan örümceğin zehrinin oldukça tehlikeli olduğu belirtildi. Vatandaşlar örümceği, bir çizgi roman kahramanı olan Spiderman karakterine benzetti.

Familyasında 20 türü bulunan örümcek Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya’da yayılım gösteriyor. Türkiye’de 3 türü bulunan örümceğin uğur böceğine benzeyen bu görüntüsü aslında yalnızca erkeklerine has. Dişileri ise tüylü düz siyah renklidir. Bu nedenle kadife örümcek adıyla da anılır.

Yeraltı borularında yaşayan bu türler Eylül’de ergenliğe ulaştıktan sonraki ilk Mayıs ve Haziran aylarında dişi aramak için yuvasından çıkar. Kırkayak ve böceklerle beslenen uğurböceği örümceği IUCN Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesinde ve uluslararası çapta koruma altındadır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL